Hoofdpijn

Wat is hoofdpijn?
Hoofdpijn is geen diagnose. Het beschrijft uitsluitend dat er pijn is aan- of in het hoofd. Meestal is niet het hele hoofd betrokken, maar een deel.
Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Daar hoeft men zich in het algemeen geen zorgen om te maken. Komt het vaker voor of wordt het intenser, dan is het altijd raadzaam hulp in te roepen. Een huisarts is dan uw eerste contactpersoon. De huisarts kan met u beslissen wat voor u het beste is.
Is de klacht voornamelijk lichamelijk van aard, dat wil zeggen spierspanning, beweeglijkheid van de nek, uw houding, dan kan een fysiotherapeut u misschien helpen.
Zijn er spanningen in uw omgeving of bent spanningsgevoelig, dan zal daar een oplossing voor gevonden moeten worden.

Welke symptomen kunnen voorkomen bij een hoofdpijn?
De aard van de pijn kan verschillend zijn, maar ook de plaats waar de pijn zit. Het kan gepaard gaan met oorsuizingen of –piepen, slechter zien, lichtflitsen of juist donkere vlekken in het gezichtsveld. Gevoeligheid voor licht of geluiden. Misselijkheid met al dan niet braken

Hoe te behandelen?
Hoe de hoofdpijn zich ook presenteert, er moet naar een oorzaak gezocht worden. Meestal is er een combinatie van factoren die een hoofdpijn kunnen uitlokken. Dit kunnen oorzaken zijn van psychische- en lichamelijke aard, voeding, allergieen, etcetera. De Chinese geneeskunst neemt al deze factoren onder de loep en beoordeelt hoe alle invloeden op elkaar inwerken en hoe u daarop reageert. Wilt u weten of de hoofdpijn die u heeft ook behandelbaar is met Chinese geneeskunst, neemt u dan contact op via de telefoon of vul de health check in voor een eerste afspraak.