Fysiotherapie in Hengelo

Fysiotherapie is de laatste jaren sterk veranderd. Waar vroeger uitsluitend gemasseerd werd en dan een apparaat werd gebruikt is definitief achter ons. Er zijn daarna veel veranderingen doorgevoerd. Er moest een wetenschappelijk onderbouwing zijn voor de fysiotherapie. Niet elke behandeling uit het verleden heeft die toets kunnen doorstaan. Daarom zijn nu de behandelingen in de fysiotherapie en ook het fysiotherapeutisch onderzoek, goed onderbouwd.

Vanuit deze wetenschappelijke oogpunten zijn er richtlijnen ontwikkeld waardoor de fysiotherapeut duidelijke handvatten heeft gekregen om een onderzoek te doen. Een onderzoek om uw klachten in kaart te brengen en uw beperkingen te begrijpen. Deze aanpak geeft inzicht in uw klacht, de aandoening én geeft duidelijkheid over het beloop. Over hoe de klacht zich ontwikkelt, wanneer kunt u weer verder met uw activiteiten, wanneer kunt u weer sporten, of zelfstandig naar de winkel.

Naast de “richtlijnen” en de protocollen, is de persoonlijke aanpak van uw klachten erg belangrijk. Hoe ervaart u uw klachten, wat vindt u belangrijk om weer te kunnen doen. Dat deze wensen tijdens een behandeltraject ook kunnen veranderen is menselijk. Dat is heel normaal. Dat andere klachten ook een rol kunnen spelen wordt in het behandeltraject meegenomen.

Ik probeer samen met u uit te vinden wat er aan de hand is, en wat we er samen aan kunnen doen. U zult adviezen krijgen om iets te doen, of misschien om juist iets niet te doen. Ik zal met mijn technieken u proberen te helpen. U doet uw deel, ik doe mijn deel. Mijn deel kan bestaan uit het geven van oefeningen (die u thuis, of op de sportschool of buiten, moet uitvoeren), adviezen, massage-technieken en manuele therapie. Indien gewenst kan dat uitgebreid worden met acupunctuur. Dry Needling is daar een klein onderdeel van.

Op deze manier kan er naast de wetenschappelijke onderbouwing van de behandeling, ook een individueel gesteund behandeltraject voor u op maat worden gemaakt.

Manuele therapie

Dit is een methode waarbij de therapeut met kleine gerichte bewegingen een gewricht probeert te beïnvloeden. Deze kleine bewegingen hebben invloed op de beweeglijkheid van het gewricht, dus op het kapsel en de banden, maar ook op de spieren die dat gewricht aansturen.

Er zijn heel veel verschillende stromingen en daardoor verschillende technieken in de manuele therapie. De methode die ik gebruik is zeer mild en wordt ondersteund door gerichte oefeningen die u thuis, op ‘t werk of in de sportschool kunt uitvoeren.  Deze vorm van Manuele Therapie kan ook erg goed gebruikt worden bij sporters. De bewegingsmogelijkheden nemen toe in de gewenste richtingen. De grotere bewegingsmogelijkheid van het gewricht, na de Manuele Therapie, moet door de spieren ook benut worden. Dit benutten van de bewegingsmogelijkheden doet u zelf door speciale oefeningen voor dit gewricht uit te voeren.

Dry Needling

is een techniek waarbij drukgevoelige punten in spieren (Triggerpoints) met een naald worden geprikt, waardoor de spanning in de spieren daalt, en de pijnklachten verminderen. Dit is een lokale behandeling.

In de Acupunctuur is deze manier van behandelen al vele eeuwen bekend, maar dan wordt de behandeling uitgevoerd met zeer dunne naalden en wordt versterkt door acupunctuurpunten elders op het lichaam te prikken die het effect versterken en langer laten voortduren. Al lang bestaande klachten van het bewegingsapparaat kunnen dan sneller met resultaat behandeld worden. Het verdient de voorkeur om beide technieken te combineren.

Wilt u meer weten, neemt u dan contact op. Dit kan telefonisch, maar u kunt ook de health check invullen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Welke vergoeding krijg ik voor fysiotherapie?

Fysiotherapie wordt door een groot aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. U kunt informatie hierover vinden in uw polisvoorwaarden. Wilt u het zeker weten, belt u dan met uw
verzekeringsmaatschappij, Een kostenoverzicht van onze behandelingen is ook beschikbaar.