Lage en hoge rugklachten

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten waarbij ziekteverzuim een gevolg is. De complexiteit van rugklachten is groot. De verscheidenheid van rugklachten is enorm groot. Zo ook de verschillende mogelijkheden hoe rugklachten kunnen ontstaan.

Welke begeleidende symptomen kunnen bij rugklachten optreden?

Uitstralende pijn, verschijnselen van doof gevoel, of tintelingen of krachtsvermindering. Pijn bij bewegen of juist in rust.

Welke oorzaken kunnen rugklachten hebben?

Een val, een stoot, een klap voor acute pijn, maar ook jarenlange overbelasting met een sluipend begin van lage of hoge rugpijn waar je eerst geen aandacht aan wil besteden. Met het klimmen van de jaren worden de weefsels die een sterke rug maken, iets minder sterk. Slijtage, hernia’s zijn de meest gehoorde diagnoses. Maar deze termen geven niet weer hoe u de klachten ervaart en hoe ze in de tijd zich ontwikkeld hebben. Uw rugklacht is een optelsom van vele factoren, sommige waar u zelf iets aan kunt doen, maar er zijn er ook waar u zelf niets aan kunt doen. Door die optelsom goed te analyseren kan de Chinese geneeskunde, waaronder acupunctuur, u handvatten geven en een behandeling voorstellen waarbij u meer controle krijgt over uw klacht en hoe deze te hanteren in uw dagelijks leven. Neemt u daarvoor contact op; dit kan telefonisch of u kunt de health check invullen voor het maken van een eerste afspraak.