Zwangerschap

Kan acupunctuur helpen tijdens een zwangerschap?
Ja, acupunctuur kan helpen bij zwangerschapsklachten zoals misselijkheid, moeheid, eetlustvermindering en maagzuur. Het is volkomen veilig en effectief. De nadruk ligt op de zwangerschap instand te houden, het lichaam te voeden en in een vroeg stadium bovenstaande klachten te verlichten. Het draait om het herstellen van een verstoorde energie balans, dit is waar de Chinese Geneeskunde goed in is; het herstellen van een verstoorde hormoonbalans met de daaraan gelinkte zwangerschapsklachten.

Een zwangerschap is zo ongelooflijk speciaal. In veel gevallen, gelukkig maar, is het ontstaan van een zwangerschap en 9 maanden in verwachting zijn een volkomen natuurlijk proces. We staan er niet eens meer bij stil, maar er komt heel veel bij kijken voordat er een nieuw mensje bij is gekomen. De conditie van de moeder én de vader is voorafgaand aan de zwangerschap van belang. Veel verschillende systemen moeten perfect samenwerken. Tijdens en na de bevruchting is de conditie van de moeder van nog groter belang; zij moet zichzelf verzorgen, maar ook haar kind.
Tijdens deze processen kunnen er kleine verstoringen plaatsvinden. Verstoringen die een gewenste conceptie kunnen verhinderen, of vervelende symptomen tijdens een zwangerschap, zoals misselijkheid, slecht slapen, zwelling voeten en/of handen, etc.

Deze kunnen met behulp van acupunctuur beïnvloedt worden. Wilt u weten of Chinese Geneeskunde ook in uw geval geschikt is voor- tijdens of na een zwangerschap, neemt u dan contact op. Dit kan telefonisch, maar u kunt ook de health check invullen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.